PUNT D’INFORMACIÓ ENERGÈTICA

Benvolguts veïns i veïnes,

Us informem que l’ajuntament de Vilaür forma part de la iniciativa europea del Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per una energia local sostenible. El Pacte és el principal moviment Europeu que involucra les Autoritats Locals i la seva ciutadania en la lluita contra el canvi climàtic. Consisteix en el compromís voluntari de les ciutats i pobles pel compliment de la política energètica europea per tal de reduir les emissions de CO2 en, com a mínim, un 40% l’any 2030, impulsant actuacions d’eficiència energètica i relacionades amb les fonts d’energia renovables.

En el context d’aquest procés de transició energètica, l’ajuntament amb la col·laboració de l’Agència Comarcal de l’Energia i Clima de l’Alt Empordà (ACEC), posa a disposició del ciutadà un nou servei públic i gratuït: EL PUNT D’INFORMACIÓ ENERGÈTICA. Aquest, s’emmarca dins d’un projecte comarcal on hi formen part 16 municipis més de l’Alt Empordà.

El principal objectiu del servei és aconseguir un nou model energètic municipal més participatiu, democràtic, saludable i socialment inclusiu a mitjà i llarg termini.

 

Així doncs, al llarg dels propers 12 mesos el ciutadà de Vilaür podrà gaudir d’aquest servei que consistirà en diferents actuacions d’informació i participació com:

Xerrades informatives sobre la facturació energètica, l’estalvi energètic a la llar, la implantació de panells fotovoltaics en habitatges i comerços, la mobilitat sostenible, l’afectació del canvi climàtic sobre el territori i les actuals subvencions destinades a la ciutadania en l’àmbit energètic.

Una oficina d’atenció personalitzada on un tècnic assessorarà individualment al ciutadà sobre qualsevol qüestió en l’àmbit energètic: factures de llum i gasoil, plaques solars, il·luminació, electrodomèstics, calderes, possibles subvencions, vehicle elèctric, tancaments… Per cada consulta us regalarem una bombeta LED.

En el cas que no pugueu venir presencial disposeu d’un correu electrònic per enviar les vostres consultes online a puntinfoenergia@altemporda.cat.

Tallers en família per reduir la despesa energètica a la llar.

Visites energètiques a les llars i comerços per poder assessorar in-situ les accions en estalvi i eficiència energètica. Quan s’obri la convocatòria us haureu d’inscriure, prèviament s’informarà de les dates.

 

Totes les sessions s’informaran a través dels mitjans de comunicació oficials de l’ajuntament (Canal Whats App, panells informatius, bustiades) i del web comarcal de l’ACEC.

Consulteu el vostre Punt d’informació energètica més proper al web http://www.mediambientaltemporda.org/serveis.aspx?IDC=97.2

Us hi esperem,

Gràcies, una vegada més, per la vostra col·laboració.

 

L’ajuntament de Vilaür

Vilaür, 15 de Setembre del 2020

Logos Punt Inf Sostenible